Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Utroskab

Billede af Armando Orozco fra pixabay.

 

Har den ene af jer været utro? eller har i begge været utro men i ønsker at blive i parforholdet eller forsøge om det ikke kan reddes så giver det god mening at kontakte en Parterapeut.

 

Når jeg arbejder med parforhold hvor mindst den ene part har været utro starter vi stille ud og køre ofte efter en relativt fastsat plan for at støtte jer og jeres forhold på bedste vis.

 

1. Vi starter normalt første session fra begyndelsen og tager herved fat i de følelser der nu kommer op i mellem jer og især hos den forurettede part.

    Her vil vi sammen tillade følelserne at komme op til overfladen og så vidt muligt skabe en form for ro og stabilitet i det der nu er.

    F.eks. kan en løsning være at vi aftaler at i bliver sammen i det mindste de næste 4 uger mens i går i parterapi.

    Er i kommet videre springer vi skridt 1 over og går til skridt 2.

 

2. Her skal vi i gang med det afklarende arbejde og kigge på motivet til utroskaben, hvad der udløste det og hvad der måske manglede i det nuværende forhold.

    Spørgsmål der kan stilles handler om hvor, hvornår, hvem, hvordan, hvad affæren betød for den utro part, om den utro ønskede at blive opdaget etc.

    Vi kan inkorporere en teori der hedder de 5 Undskyldningssprog af Gary Chapman.

    1. At udtrykke fortrydelse. (Det er jeg ked af)

    2. At påtage sig ansvaret. (Det var min fejl)

    3. At tilbyde kompensation (Hvordan kan jeg gøre det godt igen)

    4. At omvende og forbedre sig. (Jeg vil gøre mit bedste for at det ikke gentager sig)

    5. At bede om tilgivelse. (Vil du ikke nok tilgive mig)

 

3. Fase kan omhandle hvordan vi bygger det nye parforhold op, hvilke værdier, rammer og regelsæt vi nu skal bygge vores forhold omkring.

    Vi kan arbejde med tillid og tryghed i forholdet.

    Accept af det der ikke kan ændres ved forholdet og ved hinanden.

    Vi skal naturligvis også arbejde os hen i mod tilgivelse og forholde os til emnet troskab hvad det nu skal betyde for os.

 

4. I sidste fase er vi kommet et godt stykke og i er nu sikre på at i vil blive sammen.

    Tilgivelsen og tilliden er efterhånden ved at være på plads og vi arbejder os derefter hen imod at få udlevet og integreret det der manglede i jeres parforhold.

    Ofte handler det om seksualitet, erotik, spontanitet, opmærksomhed, at leje og bruge sin fantasi og bruge tid sammen.

    Her er det vigtigt at vi ikke holder os selv tilbage, men åbent og ærligt kan udleve vores lyster og begær i vores parforhold, så vi ikke føler os begrænset og må ud i byen for

   at udleve diverse behov og lyster andre stedet, hvis vi da ikke lige bliver enige om at åbent parforhold.

 

Sidder i tilbage og har oplevet utroskab, så tøv ikke med at kontakte mig i dag over mail, for spørgsmål eller tidsbestilling.

 

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale