Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Eksamensangst

 

Billede af Comfreak fra Pixabay

 Begynder du at svede, ryste, hyperventilere, føler dig svimmel og skal tisse hele tiden, har svært ved at få ordende frem eller lignende, når du skal til en eksamen, lider du højest sandsynligt af eksamensangst.

Det er især meget perfektionistiske mennesker der lider af eksamensangst, hvor det bedste aldrig er godt nok. Her er forventningen allerede skruet op på negativ max og man kan have kreeret en konklusion om at sensor og ens lære, er meget dømmende, og bare venter på at meje en ned eller grine af det man sige. Faktisk kan Eksamensangst være så voldsom, at det minder om symptomer fanger oplever lige inden de skal henrettes. Og så er det jo svært at levere en elegant og selvsikker præstation.

Jeg tilbyder i år to forskellige modeller til at bearbejde eksamensangst. Den ene model er designet til at afhjælpe mindre angst eller snare eksamens nervøsitet. Den anden model er mere grundig og behandler generelt også roden til problemet.

Model 1 Den lette behandling

Under denne behandling vil fokus generelt være på, at køre hele eksamens situationen igennem visuelt, kinæstetisk (kropsligt) og auditivt. Her arbejder med, at ind programmere, eksamensoplevelsen som positiv og måske også som en sjov og afslappende oplevelse. Dvs. vi træner din underbevidsthed i at gå til eksamen, og opleve det som noget positivt, når du føler dig mere afslappet og har en positiv forventning til dig selv og til hele eksamenssituationen er der meget større sandsynlighed for, at det hele vil gå som du ønsker det.  

Udover det ovennævnte, vil vi arbejde med, at booste din selvtillid og selvværdsfølelse, så du ved at du er god nok, at du tror på dine egne evner og at du kan fortæller sig selv at eksamen, vil være en god og evt. en sjov oplevelse, hvor du vil får en masse positiv anerkendelse, og levere et fantastisk stykke arbejde.

Er der tale om en mindre smule nervøsitet inden en eksamen eller prøve er en behandling ofte nok.

Model 2 Den grundige Behandling

Vi starter ud med en hypnoterapi behandling af 1 ½ times varighed, her vil vi udover at køre eksamenssituationen igennem som beskrevet i model 1, også arbejde med spørgsmål til din underbevidsthed, for at forstå hvordan problemet er opstået, hvordan det hele hænger sammen og om du er klar til, at give slip på din angst. Er der tid til det og virker det relevant for din situation kan der desuden arbejdes med partsterapi.

Ved anden behandling vil vi alt efter hvad vi har aftalt, arbejde videre på samme vis eller benytte os af regressionsterapi og gå tilbage til da angsten opstod, og da angsten blev udløst, hvis det ikke er samme begivenhed. Udover det, kan man arbejde med omprogrammering af negative overbevisninger. Hvis man har en opfattelse af, at andres mening fylder for meget, kan der arbejdes med at nedtone den, så det ikke har en så stor betydning, arbejde med generel tillid til andre mennesker. Hvis du er bange for at fremstå pinlig, kan der nedjusteres på hvad der er pinligt. Vi kan desuden fortælle dit indre, at det ikke er så vigtig en eksamen (selvom den er vigtigt) så du bare kan slappe af og "nyde" opmærksomheden. For det er ikke nødvendigt, at opleve situationen som liv og død, bare fordi du skal op til eksamen. Vi kan udover det, arbejde med at booste din selvtillid og selvværdsfølelse.

Som en del af dette forløb anbefales det, at lære selvhypnose og bruge en del tid på selvmotivering inden eksamen. Så du er fuldstændig positivt motiveret, for at klare dig godt.

Jeg oplever desværre, at mange først bestiller tid lige op til eksamen og så er der normalt kun tid til en gang, hvilket er udmærket hvis vi taler om eksamensnervøsitet. Hvis vi derimod taler om en meget omfattende angst, der bunder i en eller flere traumatiske oplevelser fra fortiden, er en gang sjældent nok.

Så forhør dig gerne i god tid, hvis det er en meget voldsom eksamensangst du løber rundt med.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig