Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Hypnoterapi

 

Hypnoterapi er en terapiform hvor man arbejder med at løse psykiske og psykosomatiske problemer, mens man er i trance. Når man befinder sig i en trancetilstand, fungerer ens bevidsthed langsommere end normalt, og ens kritiske sans blander sig ikke på samme måde, som når man er ved normal bevidsthed. Derfor vil det i de fleste tilfælde gå meget hurtigere med at ændre negative indlærte konklusioner og mønstre end hvis man kun arbejder i bevidstheden.

Under trancen, benytter jeg diverse teknikker, så som Neuro Lingvistik Programmering (NLP), Visualisering, Suggestioner, Regression, Progression, Gestalt dialog, Partsterapi, Ord Associations teknik, fingersignal teknik, det Indre Barn, Trance healing, energi healing, den Indre Mor eller Indre Far m.m. Her i min klinik i København.

Sådan Foregår Hypnoterapi

Hypnoterapi foregår sådan her hos mig, du kontakter mig helst pr. mail. Hvis du har behov, for en samtale over telefonen, kan dette også godt arrangeres. I mailen forklarer du problemet kort og præcist, som du ser det. Hvis du ikke tidligere har prøvet hypnose, starter vi generelt med en gang hypnoterapi, herefter kan vi aftale, om vi skal fortsætte med regressionsterapi anden gang eller vi skal arbejde videre med alle de andre hypnotiske redskaber.

De vigtigste spørgsmål, man bør tage stilling til, inden man booker en session er, om man er klar til at arbejde med sit problem, foretage de nødvendige ændringer der skal til, for at give slip og om man kommer af egen frie vilje eller om det er en anden, der ønsker at man skal ændre sig. Al slags terapi er et samarbejde mellem to personer, i dette tilfælde klienten og hypnoterapeuten og begge må gøre deres del for at opnå en positiv forandring.

Hver session starter med, at vi bruger lidt tid på at hilse på hinanden og jeg kan besvarer eventuelle spørgsmål du måske har, ellers fortæller jeg lidt om, hvad du sandsynligvis vil komme til at opleve under sessionen.

Derefter foregår det over på min briks (daybed) hvor du kan pakke dig ind i et tæppe. I mange tilfælde har jeg noget blidt afslappende musik til at køre i baggrunden, dette kan naturligvis slukkes hvis det genere dig.

Jeg starter derefter altid med en induktion, for at få dig til at gå i trance, og du skal ved hjælp af rytmen i min stemme, og det jeg fortæller om, tillade dig selv at slappe af, i både krop og sind. Når det virker som om at du er gået ned i en dyb trance, altså så dyb en trance, som det kan lade sig gøre i første session, starter det egentlige arbejde.

Hvor Lang tid tager en Behandling

En hypnoterapeutisk behandling tager typisk 1 1/2 timer. Ved denne behandlingsform, benytter jeg Visualiseringer, Energiøvelser og Suggestioner plus eventuelt andre værktøjer, det kommer selvfølgelig helt and på problemstillingen, klienten og om jeg forventer, at vi skal arbejde videre med Parts terapi og eller Regression på et senere tidspunkt.

Det er meget individuelt hvor mange behandlinger en klient skal have, og det har i bund og grund også en del at gøre med, om man er klar til at give slip på sit problem, eller at man skal arbejde sig hen imod, at blive klar til at give slip på problemet.

Her under kan du læse om nogle af de værktøjer som jeg benytter under hypnoterapien.

Energi Healing

Er en teknik hvor jeg sammen med dig går i en light trance, herunder kan jeg bedre mærke ind i din krop og dit energi system hvor der eventuelt er energiblokader og dem arbejder vi så i fællesskab med at åbne op for. Mange har f.eks. energiblokeringer omkring brystkassen/hjertet eller omkring halsen som vi kan gå ind og åbne op for, hvis klienten ellers er klar til det. Andre har problemer med jordforbindelsen, herved har man som oftest mistet kontakten med sin urkraft og problemer med den generelle tillid til verden og andre mennesker. Jeg bruger ofte forskellige farver, lys eller oplevelsen af det at være i vand, natur, mærke solens lys/varme i sit system, mærke energierne fra kosmos etc. Energihealing er derfor i sagens natur meget energibaseret og lang de fleste, vil kunne mærke energi, vibration, snurren, åbninger forskellige steder i kroppen.

NLP

 N.L.P Neuro Lingvistisk Programming Betyder nervesystem, sprog og programmering. Er læren om hvordan vi programmere os selv, både positivt og negativt, igennem vores sanser og tanker.

 I NLP arbejdes der med den indre dialog og fortolkning af verden. f.eks. kan et lille barn opleve et svigt i barndommen, og lave en konklusion der hedder ”Jeg er ikke værd at elske” på det ubevidste plan vil barnet der siden hen bliver til den voksne, søge oplevelser der bekræfter denne indlærte påstand.

 I NLP vil man gå ind og om programmere denne påstand til f.eks. ”Jeg er værd at elske” og når dette er blevet ordentligt integreret i underbevidstheden, vil personen søge nye situationer og mennesker der bekræfter denne påstand.

 Et andet eksempel på uheldig indre programmering kunne lyde sådan: ”når jeg ryger, bliver jeg rolig og afslappet” Kunne ændres til: ”Når jeg er stressede eller nervøs tager jeg nogle dybe indåndinger, hvor ved jeg giver slip på all stress, spændinger og nervøsitet”

Partsterapi

Partsterapi er et værktøj der er yderst relevant, når ens problem er opstået pga. en indre konflikt. dvs. to eller flere dele af klienten der modarbejder hinanden. En del af klienten ønsker måske, at blive ved med at spise slik, fordi slikket dækker over et andet uopfyldt behov, men den anden del af klienten den del der har kontaktet mig, ønsker at blive fri for den usunde vane og ønsker måske også at tabe sig etc. Vi taler med hver enkelt del, og får generelt svar på, hvilket job de forskellige dele gør for klienten. Hvorefter vil vi forsøger, at finde en anden og bedre metode til, at få dækket det oprendelige behov på. Normalt involvere dette, forhandlinger og mægling mellem delene, for til sidst at opnå en løsning alle delene kan være tilfreds med.

Partsterapi er et værktøj jeg starter ud med i langt over halvdelen af de behandlinger jeg foretager, det kan benyttes i situationer med afhængighed som overspisning, rygning, over shopping, små dårlige vaner, hudlidelser, allergier, spiseforstyrelser, uro i kroppen, hovedpine, vedvarende sorg, cutting, panikangst, fobier, fantomsmerter og andre psykosomatiske lidelser mm. Jeg mener selv, at partsterapi er et meget brugbart værktøj, til at forstå sig selv og arbejde hen imod det, at give slip på sit problem.

Ord Associations teknik

 Ord Associations teknik er en spørgeteknik, der især er brugbart i starten af et hypnoterapi forløb, hvor man bl.a. er interesseret i, hvad der har forårsaget problemet. Jeg stiller dig f.eks. nogle spørgsmål angående emnet (spørgsmål du ikke kender svaret på med din bevidsthed), mens jeg tapper dig blidt på hånden. Herved bliver du presset, og svare hurtigt, det første der falder dig ind hvilket ”sjovt nok” er svaret på spørgsmålet.

 Eksempel: Fobi for hunde

 Terapeut ”hunde er farlige fordi?”

 Klient: ”de har store tænder”

 Terapeut: ”Hvad gør de med deres store tænder?”

 Klient: ”De bidder”

 Terapeut: ”Hvem bidder de?”

 Klient: ”mig”

 Terapeut: ”hvornår skete det?”

 Klient: ”da jeg var to år”

 Herefter kunne man fortsætte eller springe videre til regression, eller andre terapiformer.

 En anden fremgangsmåde kunne være at komme med en påstand f.eks.

 Terapeut ”Flyvemaskiner er farlige SANDT eller Falsk”

 Klient ”Sandt”

 Terapeut ”man dør når man er om bord i en flyvemaskine SANDT eller FALSK

 Klient ”FALSK”

 Terapeut ”man føler et ubehag inde i sig selv, når man er om bord i en flyvemaskine SANDT eller FALSK”

 Klient ”SANDT” Og så videre…

Gestalt Terapi i Hypnose

De grundlæggende ideer i gestaltterapien er, at hvert menneske selv er ansvarlig for sine valg og handlinger indenfor de begrænsninger omgivelserne giver. Gestaltterapi har udviklet metoder for at gøre mennesket bevidst om sine egne følelser, reaktioner og handlinger sådan at de tydeligere kan erkende og se sig selv og sine egne valg.

Denne bevidstgørelse skabes igennem samtale, eksperimenter og rollespil. Metoderne bruges også til bearbejdelse af tidligere, ufærdige oplevelser (som bliver kaldt uafsluttede gestalter), kriser, og i sin egen udvikling

Her arbejder jeg med at blive i følelsen, kommunikere følelsen ud, eventuelt agere den ud under trance, og have en fiktiv dialog med f.eks. den mor eller far der har gjort en ondt. Etc.

Liste over problemer, hvor man med fordel kan benytte sig af hypnoterapi.

Fobier

Angst

Fantomsmerter

Lavt selvværd

Bekymringer

Spiseforstyrrelser

Depression

Vedvarende sorg

Blokerede følelser

Vægtproblemer

Dårlige vaner

Søvnproblemer

Eksamensangst

Allergi

Eksem

Fødselstraumer

Ensomhed

Uro i kroppen

Hypnoterapi København

Jeg tilbyder effektive behandlinger med hypnoterapi i København. Du finder mig i Nørregade 41, 2 sal, lokale 220, 1165 København K. .

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig