Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Fobier

Billede fra Pixabay

 

En fobi beskrives som den irrationelle og overdrivende frygt for et objekt eller situation. Der findes ca. 500 kendte fobier. Blandt de mest gængse kan nævnes frygt over for edderkopper, rotter, mus, slanger, hunde, fugle, små rum, trange rum, åbne pladser, højder, mørke, vand, monstre, for at falde, overfald, indbrud, blod, andre mennesker, at flyve, sejle, køre bil, køre på cykel, besøge sin tandlæge, at være indlagt på et hospital og meget andet. Når man udsættes for det man er fobisk over, for reagerer kroppen med hjertebanken, hyperventilere, koldsved, rysten, svimmelhed, kvalme, etc.

Forbier en udbredt lidelse

Over en kvart million mennesker i Danmark, lider af en eller flere fobier, de fleste føler dog kun at deres livsudfoldelse bliver begrænset moderat. Den gennemsnitlige fobiker har et godt helbred og humør, når fobien ikke bliver aktiveret. Mens andre er så stærkt plaget af deres fobi, at det nedsætter deres livskvalitet.

Hvordan opstår forbier

Fobien kan være opstået i barndommen over ganske små ting som forældre der selv har haft en ubehagelig oplevelse af at f.eks. ”hunde er farlige” og underbevidst reagere med angst hver gang en hund var til stede. Det lille barn lære herved hurtigt at frygte hunde. Mediernes konstant fokusering på kamphunde og fare kunne også forsage en fobi. En anden mulighed kunne være at man selv havde haft en ubehagelig oplevelse af, at et eller andet er farligt, måske har man glemt oplevelsen, men den har alligevel bidt sig fast i underbevidstheden og lavet fortolkningen at X er farligt.

Forbier og Hypnose

Vi starter behandlingen med en gang hypnoterapi, (hvis du ikke tidligere har været i trance, dyrket meditation, selvhypnose etc.) Her arbejdes der med Visualiseringer, positive suggestioner, eventuelt partsterapi og jeg vil desuden stille spørgsmål til din problemstilling mens du er i trance. Herefter vil jeg give dig en eller flere små opgave med hjem som du selv kan lave, for at sætte skub i behandlingen.

Ved efterfølgende behandling, kan vi, hvis du er klar til det og det virker relevant for dig, arbejde videre med regressionsterapi, hvorved du vil blive ført tilbage, til da den oprendelige hændelse fandt sted, for at forstå fuldt og helt, hvad der har forsaget fobien. Herefter vil vi om programmere, den konklusion du har lavet angående dit emne, og lave en ny positive konklusioner om den tidligere fobi. Alt efter hvad vi finder i underbevidstheden, kan det også være nødvendigt, at benytte sig af gestalt dialog, ændre på hændelsen og partsterapi etc. Det er meget forskelligt hvad en klient har behov for, for at kunne give slip på sin fobi.

De fleste fobier er forholdsvist lette at behandle, da det ofte kun drejer sig om en negativ oplevelse.

Eks: Lad os sige, at en klient er, faldt ned fra et træ som lille. Klienten har herefter fortrængt hændelsen, men er langsomt begyndt at udvikle en frygt for højder, eller det at falde. Som voksen lider klienten af højdeskræk og søger nu endelig hjælp for sin fobi. Hvis der kun er tale om en hændelse, er det generelt let nok, at give slip på fobien i løbet af ca. 2-3 behandlinger (I visse tilfælde kan en gang være nok, hvis klienten tidligere har været i trance). Er der tale om en flersidet fobi og klienten desuden er faldet af sin cykel eller af en hest eller andet, og dette er blevet blandet ind i den tidligere fobi, er der nu en hel del mere der skal udredes, før højdeskrækken kan gives slip på, og nye positive konklusioner kan sættes i stedet. Her vil flere behandlinger som regel være nødvendigt, men det er meget individuelt, hvad der er behov for. Det vigtigste er egentlig om du føler du er klar til at give slip på din fobi og du er villig til, at bruge den tid der kræves, for at ændre den negative konklusion.

Har du nogle spørgsmål angående fobier og hypnoterapi, skal du være velkommen til at skrive en mail til mig, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig