Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Behandling af Frygt og Angst

Billede af Fotograf Mikkel Serup

 Hvad er forskellen på frygt og angst?

 

Frygt er en naturlig tilstand, som vi generelt oplever hver gang vi skal prøve noget nyt, hver gang vi går ud over vores komfort zone, når noget er udover vores kontrol, eller når vi reelt står over for noget der kan eller er farligt som et farligt dyr, en kriminel person med et våben etc.

Vi oplever f.eks. en anspændthed i kroppen, koldsved eller at vi sveder bare mere end normalt.

Vi føler os måske nervøse, oplever indre uro, eller det kan også være at vi decideret stivner, blokere, ryster, eller skal tisse hele tiden, bryder sammen i gråd etc.

 

Frygten udløses af en konkret situation eller begivenhed, det kunne være inden jobsamtalen, lige inden man skal til at underskrive kontrakten på sit første huskøb, lige inden man falder på knæ for at fri til sin kæreste, da man får at vide at man skal være far for første gang etc.

Men frygten er naturlig da vi som mennesker er følende individer, og handler generelt mest om, at det er en ny oplevelse, eller noget der er ude af vores kontrol, både når det fører noget godt eller skidt med sig.

Dvs. frygt er ikke noget der skal behandles væk, det er noget der skal forstås, rummes, anerkendes og normaliseres.

(Nogle eksperter beskriver det der kaldes normal angst på samme måde som frygt, men der er delte meninger om begreberne, så jeg vælger her at holde dem adskilt og betegner frygt som det normale og angst som en tilstand der ligger uden for normal området.)

 

Angst vælger jeg her at se som en Psykologisk eller Psykiatrisk tilstand.

Det er en tilstand hvor man ofte og uden noget konkret grund, reagerer med symptomer som hjertebanken, koldsved, besvimelse, dirre, stivnen, handlingslammelse eller man begynder måske at ryste etc.

I blandt de mange forskellige former for angst kan nævnes:

Panikangst.

Socialfobi (se min artikel om Socialfobi)

Fobier (se min artikel om fobier)

Agorafobi

Generaliseret angst

Præsentationsangst (se min artikel og præsentationsangst, kommer snart)

Præstationsangst (se min artikel om Præstationsangst)

mm.

Jeg arbejder med dig, med din Angst eller Fobi ved at vi arbejder på at forstå din Angst / Fobi og så arbejder vi sammen hen imod at,  ændre på den eller hvis du er klar til det, helt at fjerne den igennem hypnoterapi.

En del af arbejdet her består også i at du lære at berolige dig selv med din vejrtrækning og positive suggestioner etc.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale