Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Regression

Regression betyder at gå tilbage til et tidligere stadie.

Regressionsterapi er et af de helt store værktøjer inden for hypnoterapien. Hvis du har en problemstilling der er opstået pga. en eller flere hændelser i din fortid, vil det i mange tilfælde være hensigtsmæssigt, at benytte sig af regressionsterapi og føre dig tilbage, til da problemet opstod.

F.eks. kan der være tale om en hændelse i din barndom eller ungdom, hvor du har oplevet en ubehagelig hændelse.

Hændelsen kunne indeholde omsorgssvigt en følelse af at blive forladt, svigtet eller afvist af en omsorgsgiver, eller det kunne have være en oplevelse hvor noget er blevet tolket som decideret farligt af vores underbevidsthed som det at blive bidt af en hund, at blive låst inde, at faret vild, at faldet ned fra et træ eller klatrestativ, været ved at drukne eller blive vasket lidt voldsomt af en omsorgsgiver, det kunne være at blive udskammet foran ens kammerater, eller blive slået, drillet udsat for overgreb eller andet ubehageligt. Her efter har den yngre udgave af dig, på baggrund af denne oplevelse, eller flere oplevelser af lignende karakter, dannet en indre negativ konklusion f.eks. at noget er farligt, eller at man kan blive forladt, svigtet, afvist eller lignende og hver gang vi kommer i sådanne situationer vil hele vores krop reagere med f.eks. angst, frygt, kede af det følelser, nervøsitet, kontrol, vrede eller hvad det nu handler om for os.  Alt der nogensinde er hændt os, er lagret i vores underbevidsthed, og kan i de fleste tilfælde nemt hentes frem igen under trance.    (Se eventuelt hypnose for en længere forklaring).  

Det siger sig selv, at det ikke er alle hændelser man bør blive ført tilbage og ind i. Er der tale om hændelser med vold og overgreb, er det ofte mere hensigtsmæssigt at flytte klienten hen til lige efter overfaldet og så arbejde med det der fra.

Er man en person der befinder sig meget oppe i hovedet og har svært ved at mærke sin krop, sine sanser og sine følelser, vil jeg anbefale dig at du bestiller minimum en session med Hypnoterapi inden vi går i gang med Regressionsterapi, da det for meget tænkende/reflekterende/analyserende mennesker, kan være svært at give slip nok og komme helt ned i kroppen i første forsøg. Alternativt kan du øve dig hjemme fra, ved at lytte til guidede meditations lydfiler. Men er du i tvivl så skiv en mail til mig og så finder vi ud af det sammen.

Selve Regressionsterapien

Under selve Regressionen ligger du på min briks / daybed med et tæppe hen over din krop. Jeg starter med at tale dig ned i en afslappet tilstand, indtil jeg vurderer at vi er klar til at starte. Hvis dette er din første session vil jeg sandsynligvis stille dig nogle indledende spørgsmål.

Siden vi er i gang med Regressionsterapi er dit problem opstået ved en eller flere hændelser i din fortid, og vi flytter dig nu tilbage til en af disse hændelser eller til da du oplevede følelsen stærkest og begynder nu sammen at afdækker hændelsen, ved at jeg spørger ind til oplevelsen og du fortæller hvad du mærker, ser, høre, fornemmer eller hvordan du nu opfatter det.

Nogle klienter vil med det samme opleve stærke følelser og er følelserne for stærke, kan man vælge at hoppe ud af kroppen og se sig selv udefra. Andre kommer ned i hændelse og ser hændelsen udefra og kan hjælpes med at vende tilbage ind i kroppen igen hvis det ikke er for ubehageligt.

Du bliver på intet tidspunkt tvunget til at gøre noget du ikke er klar til, og kan altid sige nej, hvis det bliver for meget, og så flytter jeg dig til et behageligt sted, hvor du kan slappe af og eventuelt samle mod til at konfrontere hændelsen senere.

For nogle klienter sidder der en del traume stof i kroppen, og det er her vigtigt at du under sessionen, tillader din krop at f.eks. ryste, skælve, vride sig, være ked af det, føle vrede, varme eller kulde der bevæger sig igennem kroppen eller andet. Hvis kroppen har brug for det, for at du kan få udløsning for dine blokerede følelser og komme mere i kontakt med dig selv, benytter jeg mig nogle gange af rekvisitter som puder, tæpper, bolde etc.

Andre klienter oplever ikke så meget med kroppe, men har mere brug for at omskrive deres egenfortælling så den får en positiv slutning, og hvor de laver nogle bedre konklusioner, som kunne lyde sådan her "de gjorde det ikke med vilje", "det var ikke min skyld", "jeg er god nok som jeg er", "jeg er værdifuld", "Jeg er værd at elske og holde af", edderkoppen ønskede ikke at gøre mig bange", "jeg er i sikkerhed nu", "jeg er tryg nu", "jeg er god til at tage imod indlæring" etc.

Nogle klienter har behov for at tilgive andre eller dem selv for at kunne give fysisk slip, i nogle tilfælde er det der er sket nærmest utilgiveligt, men for ens egen skyld betaler det sig at arbejde sig hen i mod at give slip på hændelsen så man ikke skal bare rundt på den i sin krop.

Andre skal rette fejlfortolkninger om f.eks. "mor og far elskede mig alligevel", "jeg er værd at elske", "jeg må godt bede om hjælp", "jeg må godt tage imod" etc.

Det er meget individuelt hvad der er brug for, men oftest skal der gives slip på noget gammelt, og tilføjes en ny fortælling, med nye positive bekræftelser, er det relevant tilføjer jeg også gerne andre teknikker som healing af det indre barn eller Partsterapi hvis det er aktuelt for forløbet. (du kan læse mere om Partsterapi i min artikel om emnet)

I nogle tilfælde skal vi rundt om en del materiale for at slippe af med et problem. F.eks. kan det være at der er flere mennesker og eventuelt dyr der skal tilgives, og sandsynligvis skal vi arbejde en del med at omskrive hændelserne så vi til sidst ender med en mere brugbar selvfortælling. Et eksempel kunne være den voksne, som oplevede omsorgssvigt i sin barndom, og som på baggrund der af dette, har mange dårlige oplevelser i bagagen + en meget negativ selvfortælling om eget værd, verden og andre mennesker. Her vil der ofte være behov for et forløb med en kombination af forståelse, hypnoterapi og regressionsterapi. Skriv en mail til mig for spørgsmål, hvis dette er aktuelt for dig.

Det er meget individuelt hvor mange gange man har brug for, for at kunne give slip på et problem, for mange vil en gang Regressionsterapi være tilstrækkeligt, mens andre har meget mere kompliceret problemstillinger der måske dækker over en del oplevelser, desuden kan det også være relevant hvilke holdninger (indre konklusioner) klienten har til det, at give slip, til det at tage imod hjælp, og om klienten ser sig selv som et håbløst eller meget vanskeligt tilfælde og har dannet den negative konklusion der hedder: livet er en kamp. Hvis klienten har dannet negative konklusioner i forhold til ovenstående tager det selvfølgelig længere tid, end en klient der er god til at tage imod hjælp, og som mener der er håb forrude, og har en konklusion der hedder, at livet er en lej, eller i alle tilfælde, "livet er godt". Eller "der er altid hjælp at hente".

 

Regressionsterapi og Slægtstraumer

Forskere har fundet ud af at vi som individer faktisk godt kan bære rundt på traumer der ikke er vores egne, men f.eks. vores forældre, bedsteforældres, oldeforældres, tipoldeforældres etc. Så det vil sige at hvis vores oldemor f.eks. i sit liv oplevede et traume, det kunne være overgreb, vold, totur, dyb sorg, kronisk fattigdom, kronisk ensomhed eller noget andet, relativt stort, så kan denne følelse overføres til fremtidige generationer, så de også bliver påvirket af det. I disse tilfælde må vi følge energien tilbage til da problemet opstod og forløse og ændre det der nu kommer frem. Desuden er det ofte nødvendigt at hjælpe klienten med at forstå at dette var faktisk ikke han eller hendes problem men en slægtnings problem.

Regressionsterapi og Tidligere liv

I visse tilfælde vil en klient, der bliver bedt om at gå tilbage, til da problemet opstod, gå tilbage til sin egen fødsel, til foster tilstanden inden sin egen fødsel eller til et tidligere liv. Hvis du ikke er åben for sådanne muligheder vil jeg selvfølgelig gerne vide det inden terapien, så vil jeg sende dig tilbage til den udløsende hændelse, som også sagtens, kan være den grundlæggende hændelse. (Men vi bliver i dette liv)

Hvis du er åben for den åndelige model, giver det lidt flere værktøjer at arbejde med, men ellers er strukturen nogenlunde den samme. Vi arbejder med det der kommer, og kan f.eks. slutte af med åndelig healing, kontakt til åndelige vejledere, dit højere selv, progression (at gå frem i tiden) eller hvad der nu er aktuelt.

Hvis du har læst bøger om regression til tidligere liv og er blevet nysgerrig efter at opleve et tidligere liv og evt. få svar på hvad dit livsformål er i dit nuværende liv, men ikke har noget konkret problem som du ønsker at få bearbejdet, vil jeg i stedet anbefale at du besøger min hjemmeside fra en computer, der kan du i bjælken under terapi former trykke på Spirituel Regressionsterapi og Soulkey og læse om disse to terapi former.

Jeg mener at Regression er et meget vigtigt redskab i hypnoterapi, som jeg ofte benytter, i min klinik i København hvor hypnoterapi med suggestioner, visualiseringer eller parts terapi ikke er nok.

Længden af hypnoterapi med regression aftales med mig over mail.

 Du finder mig i Nørregade nr. 41 lokale 220 København K.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig