Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Få et langtidsholdbart Parforhold

Billede af Brandon Roberts fra Pixabay

 

Jeg arbejder med dette koncept det langtidsholdbare parforhold til par der ønsker at være sammen hele livet og hvad der skal til for at dette lade sig gøre.

 

I følge forskningen er det vigtigt at vi for at kunne få et parforhold til at holde hele livet selv er bevidst om hvad det helt konkret er at vi ønsker os af livet og i et parforhold.

For at vi bedst kan forbygge skilsmisse eller parforholds brud, er det vigtigt at vi gør os nogle tanker og stiller hinanden nogle spørgsmål helst inden vi flytter sammen, stifter familie eller siger ja til hinanden. For at forstå om vi reelt vil det samme eller vi kun er fysisk eller intellektuelt tiltrukket af hinanden.

Her under har jeg udarbejdet nogle spørgsmål som man kan stille til hinanden mens man stadig dater. Er i et nyt par må i meget gerne bruge jeres fantasi og forstille jer hvordan det vil være.

Men mange af disse spørgsmål kan også stille selvom man har været sammen i mange år, det vigtigste er at man har mange fælles værdier, ønsker og drømme og så naturligvis et ønske om et bevidst parforhold, med nærvær, accept, respekt og tillid hvor man støtter hinanden livet ud.

Hvad ønsker du at opnå i dit liv?

Hvilken slags partner ønsker du?

Hvordan forstiller du dig at jeres samliv skal være?

Hvilket slags parforhold ønsker du?

Hvordan ser jeres familie liv ud?

Hvordan ønsker du at blive taget imod når du kommer hjem?

Ønsker du børn?

Hvis i skal have børn hvor mange skal i så have og hvordan skal de opdrages?

Hvor meget tid ønsker du at tilbringe sammen med familie medlemmer, forældre og søskende?

Har du en hobby? Og hvor meget tid bruger du på den?

Hvordan ønsker du at tilbringe dine fridage og ferier?

Hvordan ønsker du at holde jul?

Hvilken karriere ønsker du dig?

Hvor meget skal din karriere fylde i dit liv?

Hvem skal lave maden?

Hvor tit ønsker du at dyrke sex?

Hvilken slags sex er du til?

Hvem gør rent og vasker tøjet i din vision?

Hvornår føler du dig mest elsket?

Hvad skal der til for at du føler dig tryg i et forhold?

 

En anden stor faktor for at få et parforhold til at holde handler om tiltrækning, her taler jeg både om fysisk og psykisk tiltrækning. Her er det vigtigt at man føler sig i det mindste lidt tiltrukket af ens partner og respekterer ham eller hende som individ. Langt de fleste parforhold fungerer bedst hvis der er en gensidig seksuel kemi at det seksuelle er noget der regelmæssigt finder sted. Der kan dog være par hvor begge er a-seksuelle eller begge er særligt sensitive og som vælger det fra og er fuld ud tilfredse uden.

En tredje vigtig faktor er evnen til at kunne tale om problemerne og finde en fælles løsning på det der er svært. I stedet for at feje problemerne ind under gulvtæppet og håber at det vil gå væk af sig selv. For at få et tilfredsstillende parforhold der holder i længden er det vigtigt at man hvis man ikke har det fra begyndelsen udvikler gode kommunikations evner igennem parforholdet.

En fjerde faktor som jeg synes er enormt vigtig handler om støtte og fælles tryghed, det er vigtigt at parret i alle tilfælde med tiden opbygger en slags psykisk / emotionel modenhed og begynder at udvise omsorg og ansvarsfølelse over for sin partner så man sammen går igennem kriser og eventuelle traumer der opstår igennem livet. Det er her iblandt vigtigt at begge parter er trygt tilknyttet eller arbejder med sig selv for på sigt at bevæge sig et sted hen hvor de begge føler sig trygge og i harmoni med sig selv.

Er i et helt nyt par der lige er begyndt at date men usikre på om i er rigtige for hinanden kan jeg hjælpe jeg med støtte og ved at stille de rigtigt spørgsmål så i kan finde ud sammen om det skal være jer.

Føler i i stedet at i sidder fast i et forhold der er blevet kedeligt eller hvor i næsten ikke tilbringer noget kvalitetstid sammen, så kan vi sammen arbejde på at åbne op for samtalen og finde ud af hvad der skal gøres for at få ændret jeres parforhold et sted hen hvor begge kan være tilfredse, trygge og få jeres behov dækket.

Nogle gange viser det sig naturligvis også, at i ikke længere er rigtige for hinanden hvis det skulle være jer det det drejer sig om vi jeg gøre mit bedste for at støtte jer hver især med at komme videre godt videre hver for sig.

Men som udgangspunkt kigger vi på jeres unikke parforhold og gør hvad der skal til for at få jer på ret køl igen, det kunne være ved at integrere redskaber som Kærlighedens 5 Sprog der handler om 5 forskellige måder at udvise kærlighed på til andre mennesker. De fem måder er: Tid sammen, Fysisk berøring, Anerkendende ord, Gaver eller Tjenester. Vi har hver især vores præferencer når vi ønsker at giv men også modtage kærlighed fra vores nære relationer.

 

Hvis det langtidsholdbare parforhold er jeres ønske, må i meget gerne kontakte mig over mail for spørgsmål eller tidsbestilling.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale