Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Spiseforstyrelser

Billede af Iben Bruun Nielsen

Anoreksi og Bulimi er spiseforstyrrelser. Spiseforstyrrelser handler ikke om mad men om følelser. Maden bliver brugt til at opnå en følelse af kontrol. I et sind, der er fyldt op af kaos. Det er normalt yngre kvinder der bliver ramt af disse to spiseforstyrrelser.

Anoreksi kaldes også nervøs spisevægring. Sygdommen er kendetegnet ved, at man sulter sig og bliver tyndere og tyndere, samtidig med at man ser sig selv som fed. Har man anoreksi, synes man tit, at mad er ulækkert og hvis man kan se sit snit til det, lader man ofte helt være med at spise.

Bulimikere har i stedet en vane med at spise store mængder af fødevare, for derefter at kaste det hele op igen, normalt indtages disse enorme mængder af føde, alene da den bulimiramte synes det er meget pinligt, at andre ser dem indtage så store mængder af mad eller mad i det hele taget. Bulimikere er oftest normalt vægtige, men svinger ind imellem op og ned i vægt.

Mennesker med bulimi, anoreksi eller begge dele, har generelt et meget lavt selvværd og ofte ingen selvtillid. De holder sig ofte for sig selv, og er også generelt mere trætte, triste og stille, end deres jævnaldrende.

Tvangsspisning

Tvangsspisning kan beskrives som en sygdomstilstand hvor den ramte person er fanget i en rutine, hvor vedkommende regelmæssigt påtvinger sig selv at spise, og fortsætte med at spise, selvom personen ikke er sulten. Tvangsspiseren indtager store mængder mad, efter han eller hun burde være mæt. Ofte er følelsen af mæthed helt forsvundet og personen føler sig ofte eller altid sulten.

Det er som ved alle andre spiseforstyrrelser, psykologiske faktorer som forårsager tvangsspisning. Man tvangsspiser for at kompensere for andre behov hun/han ikke får dækket på normal vis.

Som sagt tvinger en tvangsspiser sig selv til regelmæssigt at indtage overflødigt meget mad. Det er forskelligt hvor hyppigt disse madorgier optræder. Nogle har spiseorgier flere gange om ugen, nogle småspiser hele tiden, mens andre igen spiser virkelig meget i en periode, for så at faste i en lige så lang periode. Tvangsspisere lider normalt også af lavt selvværd og ensomhed.

Lider du af en af disse tre sygdomme er det altid godt at kontakte din læge.

Spiseforstyrrelser og Hypnose

Jeg tilbyder hypnoterapeutiske behandlinger der enten kan kombineres med andre terapiformer eller stå alene, hvis du kun lider af symptomerne i mindre grad. Der vil i de fleste tilfælde, være tale om et behandlingsforløb af flere gange. Behandlingen starter normalt op med hypnoterapi, hvor jeg vil bringe dig i trance, i mange tilfælde vil jeg desuden arbejde med din jordforbindelse og forsøge at åbne energiblokeringer i din krop. Herefter stiller jeg spørgsmål til din problemstilling, og arbejder videre med at styrke selvværdsfølelsen, selvtilliden og det at elske dig selv som du er, plus andre relevante emner. Som kunne handle om tillid til omverdenen og evnen til at komme i kontakt med den fundamentale vrede.

I de efterfølgende sessioner kan der arbejdes videre med ovenstående, plus Regressionsterapi, Partsterapi, Gestalt dialog, Indre barn healing og det at lære, at være sin egen kærlige forælder. Klienten vil desuden blive bedt om at lave øvelser hjemme mellem hver session.

Der vil generelt være brug for flere behandlinger.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig