Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Søvnproblemer

 

Mange mennesker i dag lider af søvnproblematikker.

Dette kan være alt fra det at have svært ved at falde i søvn, til det at vågne op i løbet af natten og ikke kunne falde i søvn igen, til deciderede søvngængeri hvor man fortager sig ting i søvne som man ikke er klar over, som at vandre rundt i ens hus/lejlighed etc.

Består dit problem i at have svært ved at falde i søvn, kan vil arbejde med forskellige afslapningsøvelser af både de fysiske og psykiske dele af dig. Herunder vil jeg begynde at træne dig i selvhypnotiske øvelser du kan bruge, når du ligger i din seng og lige inden du ønsker at sove.

Oplever du i stedet deciderede angst og uro i kroppen når du ligger i sengen, eller inden du skal i seng, hvormed du så udskyder det at gå i seng indtil du er helt udmattet og falder i søvn pga. det. Kan vi spørge ind til hvad årsagen er og arbejde med det igennem diverse teknikker som Regressionsterapi, Partsterapi eller andre teknikker.  

Oplever du i stedet at du vågner op, uden at kunne falde i søvn igen, vil jeg anbefale, at vi lægger ud med Partsterapi og taler med mindst to dele af dig, en del der gerne vil sove og den anden del der vækker dig i løbet af natten, når vi har forstået hvad det drejer sig om, kan vi bedre tilrettelægge behandlingen her efter. Jeg har flere gange oplevet at en klient havde en delpersonlighed (det har vi alle sammen, så det er ikke noget at blive bekymret over) der vækkede dem hver nat, for at få dem til at ændre noget i deres liv. Det kunne være alt fra at blive bedre til at passe på sig selv og udvise egenomsorg, til klienten der havde behov for at ændre retning i livet som karriere skifte, tage en ny uddannelse, afslutte et dårligt parforhold eller på anden måde havde behov for at fortage nogle store ændringer i sit liv.

Jeg har også oplevet at mennesker der ikke er meget i kontakt med dem selv og især de blødere og sårbare sider af deres personlighed, havde svært ved at falde i søvn, her er der behov for at arbejde med selvkærlighed, lytte indad, egenomsorg, sanse, fornemme og generelt bare det at komme i kontakt med de blødere/feminine sider af deres personlighed.

Er du i stedet i en situation hvor du går i søvne, skal vi på samme måde som med det tidligere eksempel, forstå hvorfor den del af dig som rejser sig op og går i søvne gør som den nu gør. Ofte er der noget der er undertrygt, nogle sider af vores personlighed eller nogle følelser som vi ikke tillader os selv at føle og delen prøver faktisk at råbe os op ved at udføre den lidt uheldige handling. I stedet er det bedre at blive bevidst i hvad vi undertrykker så vi kan få integreret disse dele og blive hele mennesker.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig