Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

OCD

Billede af Iben Bruun Nielsen

 

Sygdommen er en kronisk invaliderende lidelse, der enten indeholder tvangstanker eller tvangshandlinger.

Tvangstanker og Tvangshandlinger

Tvangstanker: er tilbagevendende, påtrængende og meget ubehagelige tanker impulser og forestillinger ofte om at skade andre eller sig selv, frygt for smitte eller kemikalier, overdreven tvivl og behov for ekstrem symmetri. Tvangshandlinger: er gentagende ritualer, formålsbestemt adfærd, personen ser sig nødsagede til at udføre, gang på gang.

Tvangstankerne vil forstærke hinanden og forøge angsten. Hvorimod tvangshandlingerne, kan reducere angsten, for en tid, når man har udført dem. Eksempler på tvangstanker kan være, at men bliver nød til at tælle til et bestemt tal, eller gengive lange remser igen og igen.

Tvangshandlinger kan bestå i, at personen bliver nød til, at vaske sine hænder et bestemt antal gange, eller konstant skal tjekke om dørene nu er låst og vinduerne lukkede. De fleste med OCD lider af både tvangstanker og tvangshandling

OCD og Hypnose

Vi starter ud med almindelig hypnoterapi, hvis du ikke har erfaring fra tidligere. Her bringes du i trance og derefter arbejdes der med visualiseringer og positive suggestioner, med fokus på tillid til dig selv, andre mennesker, omstændigheder og livet generelt. Yderligere kan der arbejdes på indre ro og centrering.     Hvis du er klart til det og det virker relevant, kan vi inddrage partsterapi, i denne første session.

I efterfølgende behandlinger kan vi fortsætte med ovenstående og desuden inkorporere regressionsterapi med tilbageførsel til den eller de hændelser der har startet tvangslidelsen. Derudover, kan der bruges tid på, at lære selvhypnose, hvis dette har interesse.

Indgår du i et forløb af flere gange, kan jeg evt. indtale en lydfil til dig, som du kan høre mellem sessionerne og efter endt behandling.

Der er generelt brug for en del behandlinger.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig