Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Er det svært for dig at være i et parforhold?

Billede af Oleksandr Pyrohov fra Pixabay

 

Hopper du som så mange andre i dag fra den ene one night stand's til den anden, og fortrækker du sex med mange forskellige i stedet for et langvarigt parforhold hvor der er risiko for at man smelter sammen. Så er du ikke alene, men der kan være flere årsager til at det er blevet sådan.

Måske er du vokset op med en mor eller en far der var meget overbeskyttende og som begrænsede din autonomi og nogle gange overskred dine grænser, en sådan forældre kan have været en Sammensmelter og hendes, eller hans adfærd kan have gjort at du som voksen er blevet en Isolatøren.

Din adfærd i dag er måske som den gode søn eller datter, som skjuler sin indre aggression under en høflig og medgørlig overflade. Men du lader ikke rigtigt nogen komme tæt på, af frygt for at blive helt opslugt, som du blev som lille, men lukker i stedet hjertet af med lås og slå for at beskytte dig selv. Har du det sådan er det naturligvis svært for dig at være i et varmt og kærligt parforhold, og mange med denne problemstilling vælger da også at være alene eller være i et følelseskoldt og distancered forhold.

Er du i et forhold kan det også tænkes at du tiltrækkes af en partner der ligner din forældre for at få løst konflikten. Denne person har ofte oplevet det modsatte og kaldes en sammensmelter, personen føler sig derfor tom inden i og higer efter din kærlighed og omsorg får han / hun den ikke, vil personen nok udvise grænseoverskridende adfærd, som at stokke dig, tjekke dine beskeder på telefon, og begrænse din frihed på samme måde som din forældre

I stedet for at vælge denne slags partnere, er det bedre at du får arbejdet med dine forældrebindinger og lært at få sat grænser og blive mere selvhævdende, så du ikke behøver at finde en partner med det samme omklamrende mønstre som din mor eller far. Men i stedet, når tiden er inde kan finde en stabil og trygt tilknyttet kæreste, der stoler på dig og giver dig plads til at du kan være dig selv.

 

Er du i stedet opvokset med forældre der var Undvigende tilknyttet, kan du have dannet overbevisninger om at det ikke hjælper at bede om hjælp, bede andre om at være der for en, for det var dine forældre som oftest ikke, da du voksede op. Sædvanligvis fik du mad på bordet, tøj på kroppen og lignende med de følelsesmæssige aspekter af din opdragelse haltede efter, det betyder at du i dag sandsynligvis selv er blevet en undvigende tilknyttet voksen, der fortrækker at klare dig selv, du er sandsynligvis logisk, tænkende og har det svært med andre menneskers stærke følelser.

For at kunne være i et parforhold kræver det at du begynder at åbne op for dit hjerte og lukker din partner ind, ved at tillade dig selv at være sårbar og afhængig af din partner, kan du med tiden lukke op for dit eget følelsesliv og overgive dig til din partner.

 

Ønsker du hjælp til dette kan jeg hjælpe dig igennem med indsigt og forståelse fra parterapien og eventuelt supplere med teknikker fra hypnoterapien.

 

Kontakt mig gerne pr. e-mail på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale