Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Små Dårlige Vaner

Billede af Galina Bogdanovskaya fra Pixabay

Små dårlige vaner som negle bidning / pilning, neglebåndspilning, hår pilning / spaltning / snoning, skæg pilning / snoning eller en ofte og vedvarende febrilsk berøring af ens smykker, kuglepen, nøgler, mobiltelefon kan være tegn på utryghed, stress, frustrationer, vrede og andet som holder en person tilbage fra at leve et godt liv.

I mange tilfælde vil der være tale om en form for indre uro, sitren i kroppen der gør at man faktisk ikke kan sidde eller stå stille, særligt længe af gangen uden at pille, kradse, spalte etc. ved et eller andet.

For lang de fleste kan det være fordelagtigt, at forstå hvad den indre uro dækker over. Ofte har vi nogle tanker det kunne være bekymringstanker, frygt tanker, frustrations tanker, tanker om vores selvværd eller meget andet. Tankerne skaber en tilhørende følelse i kroppen som kan være utryghed, nervøsitet, stress, angst, frygt, irritation, frustration, vrede, håbløshed, ensomhed, mangel på kontrol, og når vi så føler disse ubehagelige følelser spænder kroppen op. Derefter har vi behov for at komme ud med alt det her anspændte, frustrerede, vrede, angste, frygtsom energi og det kan ske ved pilning, kradsning ja endog ved at ryge, overspise, overmotionere, powershoppe eller på mange andre måder. Så den urolige følelse kommer ud igennem diverse handlinger.

Ofte sker dette så hurtigt at vi knap nok bemærker at vi tænker negative tanker, som fører til negative følelser, der føre til at kroppen spænder op og så skal energien jo ud på den ene eller anden måde.

Nogle af os bærer rundt på kronisk frygt, angst, vrede, skyld, skam, kede af det følelser eller andre følelser i vores system. Disse følelser kan godt stamme helt tilbage til vores barndom og nogle af dem kan komme fra vores forældre. Hvis vi bærer på gamle oplevelse i kroppen og vores energisystem, er vi måske altid anspændte og urolige, og har mange muskelspændinger og nervespændinger der gør at vi ikke kan sidde stille med mindre at vi altså sover, så her er det vigtigt at vi får forløst de fastfrosne gamle følelser i vores krop, så energien igen kan flyde frit og musklerne kan slappe af.

Er du særligt sensitiv, vil du være mere modtagelig over for den stress som du oplever ude i samfundet og i dit eget liv. Er stress en stor del eller hele årsagen til at du piller, kradser, spalter, snor, overmotionerer, powershopper når kroppen bliver anspændt og urolig vil jeg desuden begynde at træne dig i dyb meditation / selvhypnose. Da man som særligt sensitiv vil have behov for at finde fred og ro inde i sig selv, flere gange om ugen og for nogen hver dag. Det er lige som den daglige vedligeholdelse. Her vil jeg træne dig i vejrtrækning, grounding øvelser, (at forbinde dig til jorden), lære at rense dit energifelt fra andre menneskers stress, negative tanker og negative følelser, så du selv begynder at kunne opbygge en daglig praksis med at vende blikket indad og lukke omverdenen mere ude, mens du mediterer / dyrker selvhypnose.

Hvis den dårlige vane dækker over utryghed, frygt eller angst bør der arbejdes med, indre tryghed, tillid, sikkerhed, jordforbindelse og troen på at det hele nok skal gå også selvom det ikke ser sådan ud lige nu. For har man først opbygget den indre ro, kan man godt til deles bevare roen selvom verden rundt om en er i kaos. Herved er det også nødvendigt at træne sig selv i at tænke mere positivt og fortælle sig selv at det nok skal gå alt sammen.

Dækker den indre uro over undertrykt vrede, irritation, frustration eller raseri kan vi arbejde på at du lære din egen vrede og herved også din styrke at kende. Så du kan benytter den til at få sagt fra i de situationer hvor der er behov for det. Her vil jeg sandsynligvis integrere Assertionstræning som er en kommunikations form. For det er meget vigtigt at blive mere bevidst om hvornår du bliver vred, og lære dig selv at få sagt fra, sagt nej, i stedet for at kradse sig selv til blods eller hvad der nu sker hos dig.

I nogle tilfælde vil det være meningsfyldt at benytte et redskab der hedder Partsterapi under trancen, teknikken benyttes generelt hvis der er en indre konflikt i personen, så en side af personligheden får noget positivt ud af den dårlige vane, det kan være at man skipper for et eller andet ved at have den, i alle tilfælde vil der ofte være en sekundær gevinst igennem vanen. Er det tilfældet for dig skal vi naturligvis have afklaret hvad det omhandler.

Jeg prøver så vidt muligt at tilpasse sessionerne til din problemstilling. I mange af mine sessions med den slags problem vil der også blive brugt tid på, kropslige afslapningsøvelser hvor du kommer helt ned i kroppen og kan mærke den, måske mærke uroen, sitren, anspændthed, følelserne i hele kroppen eller nogle steder i kroppen. Jeg vil sandsynligvis også komme med suggestioner, ny positiv om programmering af den dårlige vane og andre øvelser i trancen.

De fleste har brug for omkring mellem 2-4 behandlinger, (i sjældne tilfælde er en behandling nok).

Kommer klienten fra en meget utryg barndom, eller har klienten oplevet traumer der stadig ikke er blevet forløst, men sidder fast i kroppens nervesystem, bliver vi naturligvis nød til at arbejde mere i dybden med disse problematikker og så kan det godt tage længere tid.

Har du nogle spørgsmål angående hypnoterapi skal du være velkommen til at sende mig en mail, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale