Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Socialfobi

 

Billede af fsHH fra Pixabay

 

En Social fobi beskrives som en tilstand hvor man har meget fokus på hvordan man fremstår, f.eks. forstiller man sig at andre er meget dømmende / kritiske over for en. Ofte har man selv fokus på om man bliver rød i ansigtet og på halsen, om man sveder mere end normalt, hvordan man lyder når man taler og hvad andre nu tænker om en. Man ser i det hele taget på sig selv udefra med kritiske øjne og forstiller sig at andre også sidder klar til at kritisere, håne eller udskamme en.

Derfor er især opmærksomhed og det at tage ordet svært, når man lider af en social fobi.

En del mennesker er født særligt sensitive og det gør at deres nervesystem reagerer lidt kraftigere end andre ved stimuli og derfor rødmer eller sveder man f.eks. mere end andre mennesker i forskellige situationer.

 

Behandling med hypnoterapi ved Social Fobi for individer med normale social kompetencer

Det er vigtigt at en person der lider af en social fobi, lære at acceptere sine krops funktioner, da det at have fokus på kroppen og hvordan den tager sig ud eller reagere, bare gør problemet værre.

I stedet skal vi sammen ind og ændre lidt ved din selvfortælling, så i stedet for at du måske har en selvfortælling hvor du går meget op i hvad andre mener om dig, så skal den nye selvfortælling handle om at du er et stærkt og selvstændigt individ, der er ligeglad med hvad andre tænker om dig, at du er den vigtigste person i dit liv, at du er klog og dygtig og har meget at bidrage med, eller hvad der nu er vigtigt for dig.

Her kan det sagtens være at vi sammen skal styrke dig selvtillid og din selvværdsfølelse, og skrue ned for perfektionismen.

Mange af de klienter jeg har arbejdet med har desuden behov for at komme i kontakt med deres fundamentale vrede, som er den urkraft der driver mennesket frem i verden, har du f.eks. som barn fået lukket ned for din destruktive vrede, er det sandsynligt at den fundamentale vrede også er blevet blokeret og når den ikke længere er noget du kan trække på ender vi ofte med at blive svage, skrøbelige og angste så her skal vreden / styrken findes frem igen.

 

Er du i stedet blevet diagnosticeret med autisme vil jeg anbefale dig at kontakte en psykolog med speciale inden for området.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale