Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Allergier

Som udgangspunkt ser jeg allergier som kroppens nonverbale måde, at kommunikere med os på, dvs. at hver allergi vi har fortæller en historie om os selv.

I mange tilfælde har vi konflikter kørende med andre mennesker eller vi er stressede, frygtsomme, ude af balance, andre har måske dannet konklusioner om at, verden er et farligt sted, og at andre er ude efter os, prøver at skade eller snyde os. Hvis vi lever i en mere eller mindre konstant påvirkning af denne form for stress, bliver vores immunforsvar belastet og fungerer derved ikke helt optimalt, og kan herved ikke beskytte os, mod de allergener der findes i f.eks. mad og drikkevare eller i de pollen og hår som vi indånder eller kommer i berøring med. Da vores system nu ikke fungerer optimalt bliver vi let offer for ydre påvirkning og begynder måske at udvikle diverse symptomer som rindende næse, øjne der er opsvulmet, at man har svært ved at trække vejret, at ens læber og eller svælg hæver, at man føler en prikkende fornemmelse i mundhulen og på læberne, at man kaste op og får mavekrampe, diare’, hovedpine, træthed, irritabilitet, høfeber, astma, udslet, forværring af børneeksem, nældefeber m.m.

Allergierne kan inddeles i 3 grupper: kontaktallergier, levnedsmiddelallergier, luftvejsallergier.

De fleste har nok hørt om kamp eller flugt mekanismen. Eks. Lad os sige at vi har en mindre konflikt kørende på vores arbejdsplads. Det kunne være, at der var en kollega der behandler os dårligt, eller vi arbejder mange flere timer end vi reelt kan holde til. Vi føler ikke, at vi kan tillade os, at sige fra og vi kan heller ikke komme væk fra problemet, hvad sker der så, problemet eller den undertrykte følelse, forbliver inde i kroppen, og skal nu have udløb på anden vis f.eks. igennem en allergi eller et hud udslet.

Allergi og Hypnose

Hvis du lider af en af ovenstående allergier, vil jeg foreslå følgende behandling. Vi starter generelt ud med en gang Hypnoterapi, hvis du ikke har arbejdet med dig selv i en trance tilstand tidligere.

Her vil jeg bringe dig i en så dyb trance, som det kan lade sig gøre denne første gang. Derefter vil jeg stille dig nogle spørgsmål vedrørende din allergi, så jeg bedre kan få et indblik i, hvordan det hænger sammen i dit tilfælde. Da mange tilfælde af allergi, skyldes en indre konflikt, mellem to dele af klienten, der har modstridende behov/ønsker fortsætter vi derefter generelt med Partsterapi, der er en teknik hvor jeg under trancen vil kommunikere med en eller flere dele af dig, for at forstå den del af dig, der skaber allergierne, hvad den gør for dig og hvad der skal til, for at den kan ændre adfærd. Desuden vil jeg også spørge den del af dig der skaber allergien om den er klar til at give slip på allergien. Dette er ikke nemlig ikke altid tilfældet.

Er der tid til overs, kan vi begynde at arbejde med nye programmeringer som. ”jeg har ret til at sige nej og sætte mig selv først”” eller ”Jeg lever i en god, tryk og kærlig verden” eller hvad det nu handler om i dit tilfælde.

Ønsker du at arbejde videre med problemet, aftaler vi herefter, om vi i den efterfølgende session skal fortsætte med almindelig Hypnoterapi, eller integrere regressionsterapi ind i behandlingen. Derved vil vi arbejdet med, at gå tilbage til da det første anfald / udslet fandt sted, og eventuelt se på, og forstå hvad der har forårsagede udslettet / allergien. Derudover kan det være hensigtsmæssigt, at se på hvilke følelser, der blev aktiveret på det givende tidspunkt, og hvilke negative konklusioner, du er kommet til at danne i din underbevidsthed.

Jeg har haft flere tilfælde af klienter, der havde en allergisk reaktion over for eksempelvis dyre pels eller specifikke fødevare og da vi kom i dybden med problemetikken, viste det sig, at klienten ofte havde store problemer med en eller flere personer i sin husholdning, ofte deres mand eller kone, men også forældre eller børn kunne fremkalde reaktioner. Det viser sig, altså, at underbevidstheden havde skabt allergien, for at klienten kunne komme ud med den problematiske følelse, uden at sige fra, sige nej og derved komme til at såre modparten etc. Dette kan selvfølgelig også opstå, hvis man har svært ved at sige fra over for ens chef, arbejdskollegaer, venner etc.

I løbet af 2005 boede jeg cirka 7 måneder i England som frivillig. I løbet af forårs månederne, udviklede jeg høfeber og vågnede op en morgen med helt opsvulmet og hævede øjne. På arbejdet hvor jeg også boede, fik jeg udleveret nogle tabletter mod høfeber og derved forsvandt symptomerne så. Jeg var godt selv klar over, at høfeberen skyldtes, problematikker og konflikter på arbejdspladsen, som jeg gerne ville have haft løst, men ikke kunne løse alene. Min høfeber forsvandt til gengæld, så snart jeg forlod stedet og er ikke set siden. Konflikten blev på en måde løst, da jeg rent fysisk flyttede mig fra problemerne, men jeg havde personligt fortrukket, at vi havde løst dem sammen, i stedet for at feje dem ind under gulvtæppet.

Den følelse der i mit tilfælde udløste høfeberen og som jeg forsøgte at undertrykke, var følelsen af at være ked af det. (ked af situationen)

Har du spørgsmål angående din specifikke allergi eller udslet, er du velkommen til at skrive en mail til mig, så besvarer jeg den hurtigst mulig.

 

 

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale