Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Depression

Billede af Fotograf Mikkel Serup

Depression er i dag nærmest blevet en folkesygdom, på samme niveau som stress. Lige nu lider 200.000 danskere af depression, hvor af de 75.000 har middel til svær depression og 125.000 har en lettere depression. Ca. 15 % af danskerne vil i løbet af deres liv få en depression.

Hvad er en Depression

Man taler om depression når en person i gennem længere tid, lider af symptomer som sørgmodighed, mangel på interesse for alting der før var vigtigt, følelse af værdiløshed, meningsløshed, ligegyldighed og mindreværd, manglende appetit eller for voldsom en appetit, konstant træthed eller søvnmangel, for meget negativ fokus på døden og det at dø.

Depression rammer forskelligt fra person til person, de fleste bliver kun mildt ramt og kan stadig passe skole og eller arbejde. Ved middel og kraftigt ramte, kan den negative spiral fylde så meget, at personen med depression helt udebliver fra job, skole og andre sociale hændelser og bare bliver under dynen.

Det er naturligvis meget individuelt hvorfor en depression opstår, den kunne være opstået, på grund af et dødsfald tæt på, at man har mistet sit job, haft indbrud, mistet større summer af penge, blevet skilt, dumpet en vigtig eksamen, lever med konstant stress, eller er påvirket af en indre angst om hvad der nu kan går galt.

I andre tilfælde, kender den deprimerede, ikke til den konkrete grund til depressionen (eller der er ikke en konkret grund), hvilket kunne være fordi, depressionen skyldes mange små hændelser, med modgang, hvor livet har været uretfærdigt eller for svært at håndtere og de til sammen, har forårsaget en negativ tankegang med primær fokus på det dårlige, at det hele er for svært, for hårdt, for uretfærdigt, at man sidder fastlåst, at det er ligegyldigt hvad man gør, at der ingen hjælp er at hente eller det hele er meningsløst. Når man er blevet fuldstændigt fastlåst i dette negative mønster, kan man have behov for hjælp, for at få vendt tankerne, så klienten kan få fokus på de positive sider der også er ved livet.

Hypnoterapi og Depression.

Der startes normalt ud med almindelig hypnoterapi, hvor du bliver ført ned i trancen. Når du er gået i en så dyb trance som muligt, i denne første session. Begynder det egentlige terapeutiske arbejde, med positive visualiseringer, suggestioner, centrering og andre afslappende værktøjer. Der vil generelt være fokus på positive forventninger til livet og andre mennesker, fokus på at øge din selvtillid, selvværdsfølelse og arbejde hen imod at kunne lide og elske dig selv, som den fantastiske person du er. Har det interesse, giver jeg gerne positive bekræftelser for, som hjemmeopgave til næste session.

I efterfølgende behandlinger, arbejder vi videre på ovennævnte emner eller andet der er relevant for dig. Desuden kan vi i de efterfølgende behandlinger inkorporere værktøjer så som Partsterapi, Regressionsterapi, gestalt dialog, indre barn healing, eller andre relevante teknikker.

Der er generelt behov for flere behandlinger.

·         Info til klienter der er under behandling med antidepressiv medicin og medicin mod angst.

Indtager du dagligt over 50 mg psychofarmica, vil din hukommelse og koncentrations evne være svækket, det anbefales derfor ikke, for klienter på så høj en dosis, at benytte sig af regressionsterapi, eller andre af de dybere værktøjer. Før de er blevet nedtrappet til under 50mg om dagen.

 

·         Almindelig hypnoterapi med suggestioner og visualiseringer, er stadig gavnlig og hensigtsmæssig under brugen af medicin.

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig