Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale

Artikler

 

Hvad er forskellen på frygt og angst?

 

Frygt er en naturlig tilstand, som vi generelt oplever hver gang vi skal prøve noget nyt, hver gang vi går ud over vores komfort zone, når noget er udover vores kontrol, eller når vi reelt står over for noget der kan eller er farligt som et farligt dyr, en kriminel person med et våben etc.

Vi oplever f.eks. en anspændthed i kroppen, koldsved eller at vi bare sveder mere end normalt.

Vi føler os måske nervøsitet, oplever indre uro, men det kan også være at vi decideret stivner, blokere, ryster, at skulle tisse, bryder sammen i gråd etc.

Frygten udløses af en konkret situation eller begivenhed, det kunne være inden jobsamtalen, lige inden man skal til at underskrive kontrakten på sit første huskøb, lige inden man falder på knæ for at fri til sin kæreste, da man får at vide at man skal være far for første gang etc.

Men frygten er naturlig da vi som mennesker er følende individer, det handler mest om, at det er en ny oplevelse, eller noget der er ude af vores kontrol og det kan føre både noget godt og skidt med sig.

Dvs. frygt er ikke noget der skal behandles væk, det er noget der skal forstås, rummes, anerkendes og normaliseres.

(Nogle eksperter beskriver det der kaldes normal angst på samme måde som frygt, men der er delte meninger om begreberne, så jeg vælger her at holde dem adskilt og betegner frygt som det normale og angst som en tilstand der ligger uden for normal området.)

 

Angst vælger jeg her at se som en Psykologisk eller Psykiatrisk tilstand.

Det er en tilstand hvor man ofte og uden noget konkret grund reagerer med symptomer som hjertebanken, koldsved, besvimelse, dirre, stivnen, handlingslammet, man begynder at ryste etc.

I blandt de mange forskellige former for angst kan nævnes:

Panikangst.

Socialfobi (se min artikel om Socialfobi, kommer snart)

Fobier (se min artikel om fobier)

Agorafobi

Generaliseret angst

Præsentationsangst (se min artikel og præsentationsangst, kommer snart)

Præstationsangst (se min artikel om Præstationsangst)

mm.

Jeg arbejder med dig, ved at vi arbejder os hen i mod at forstå din angst / fobi og så arbejder vi sammen hen i mod at ændre på den eller hvis du er klar til det, helt at fjerne den ved bryg hypnoterapi og diverse teknikker.

 

 

Nørregade 41, 1165 København K +45 23 28 73 23 kontakt@ibenbruunnielsen.dk Man, Tor & Fre: 10-18, Tir & Ons: 10-13 & Lør-Søn: efter aftale
Kontakt mig